mandag 10. august 2009

Barnehageposer til reisetøy

Jeg har lenge hatt planer om å sy en stoffpose til hver av gutta for å ha i barnehagen, slik at vi kan "gjemme bort" reiseklærne deres. For ellers har de en tendens til å bli brukt i barnehagen, og da er det null rent å ha på når vi skal hjem. Som vanlig er ambisjonene på topp, men posene ble ikke sydd før søndag før barnehagestart...


Heldigvis var de veldig kjappe å sy, så jeg slapp nattarbeid denne gang. Posene er sydd sammen med en slags form for skjult søm i sidene og bunn, slik at posen ikke skal rakne. Jeg valgte dette fremfor overlock for at posene skal tåle litt mer slitasje. Også ser det penere ut på innsiden. Fremgangsmåten er enkel. Syr først sammen vrang mot vrang, før jeg vrenger den og syr den sammen rett mot rett. Resultatet blir som på bildet nedenfor.


I toppen har jeg slått på maljer, før jeg sydde en løpegang og tredde en snor i denne. Satte på en snorstopper for enkel åpning og lukking av posen. Og til slutt ble initialene til gutta stemplet på med tekstilmaling og bokstavsjablonger fra Panduro. Stoffet, snorstopperne og snora er kjøpt på Stoff & Stil for en latterlig billig penge. Jeg betalte vel i overkant av 12 kr. for stoffet til begge posene.

søndag 9. august 2009

Buksa "Vil ikke!" og tanngenseren

Denne buksa sydde jeg i sommerferien, og den var ikke av de mest samarbeidsvillige. Ikke kan jeg skylde på nybegynnerfeil heller, for jeg har sydd flere slike bukser tidligere. Men jeg må ha vært sløv da jeg klipte, for jeg hadde brettet stoffet feil vei, slik at bena har stoffretningen hver sin vei. Og det vises på velour... Oppdaget det ikke før jeg var ferdig, og da fikk det bare være sånn.


Feil nr. to oppdaget jeg da jeg hadde sydd på den ene ribben på beinet. Den var nemlig sydd på fra retta, slik at hele sømmen kom på utsiden. Fantastisk fadese, som jeg ikke kunne annet enn å le av. At det går an! Den måtte selvfølgelig av, og sys på fra rett side. Men til slutt ble buksa ferdig, og jeg fikk overtalt eieren til å få tatt noen bilder.


Tanngenseren sydde jeg samtidig, og den liker han veldig godt. Den er godt brukt allerede, og det frister å sy flere. Brukte tvillingnål til å sy opplegskanten nede på t-skjorta, og også på skuldersømmen (pyntesøm).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...