onsdag 19. januar 2011

Sommerhatt til lillesøster

De somrene guttene fylte ett år brukte de en sommerhatt som jeg likte veldig godt. Den var i utgangspunktet hvit, men den gulnet veldig allerede den første sesongen. Så nå har jeg sydd tilsvarende sommerhatt til jenta i magen, sånn at hun også får beskyttelse mot sola til neste sommer.


Modellen er den gamle babydukka mi. Den har ganske stort hode, så jeg regner med at sommerhatten blir akkurat passe stor til neste sommer. Jeg har sydd en løpegang rundt omkretsen på pullen, og der skal jeg ha i hattestrikk sånn at sommerhatten kan tilpasses babyens hode.

søndag 16. januar 2011

T-skjorte som passer til kordfløyelsbuksa

Ja, i dag fikk jeg omsider sydd ferdig t-skjorta som har vært ferdigklippet noen dager. Den er tenkt brukt sammen med kordfløyelsbuksa som jeg sydde ferdig tidligere i uka. Har sydd med overlockmaskin, og tvillingnål på vanlig maskin. Har selvfølgelig lyst på en coverlock, men tvillingnåla får gjøre nytten en god stund ennå. Ikke like fint på vrangsiden, men godt nok.


Her poserer eieren i de nye klærne. Og den "matchende" blå ballongen var det umulig å legge vekk da jeg skulle ta bilder. På de to bildene til høyre viser han frem baklommene på buksa.


Har ennå mer igjen av disse stoffene, og lurer på om jeg skal sy lue i det pingvinstoffet. Tiden vil vise :). Også burde han få seg en kul oransje hettejakke. Men det er så mye jeg har lyst til å sy, og jeg har for lite tid...

onsdag 12. januar 2011

Kordfløyelsbukse med oransje stikninger

Denne buksa er sydd til Jonathan, og jeg har brukt et mønster i str. 104 fra Ottobre 4/2009. Og det var veldig mye mer arbeid enn jeg hadde sett for meg. Først og fremst fordi bladene mine er engelske, og jeg er ikke akkurat bevandret i den engelske syterminologien. Men etter en liten time med Clue og litt googling på Internett skjønte jeg til slutt fremgangsmåten.


Hele buksa er sydd i brun kordfløyel fra Stoff & Stil, og jeg har sydd stikninger med orange tråd. Buksa har lommer foran og bak, glidelås, hemper og justerbar strikk i livet slik at buksa kan tilpasses magemålet til eieren. Og han er jammen ikke noen rund plugg denne gutten min, for jeg måtte stramme strikken ganske mye.


Baklommene er lukket med klaffer med knapp. Knappene har jeg festet med maskin. Utrolig genialt. Og her vises rynkingen av strikken bedre også.


Jeg har desverre ikke fått tatt noen actionbilder ennå, men håper å få tatt det til helga når det er litt lysere ute. Neste prosjekt på programmet er å få sydd t-skjorte og genser som passer til buksa. Stoffet er ferdig vasket, og det er kun meg det står på nå...

Buksa er forresten sydd på min gode, gamle Pfaff Varimatic 6091 og overlocken Huskylock 910. Overlock er en genial maskin som syr sammen, kaster over og skjærer bort overflødig stoff i en operasjon.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...