onsdag 16. februar 2011

Velourbukse med matryoshka applikasjoner

For snart to uker siden hadde jeg besøk av ei venninne fra Oslo, og vi koste oss med late dager og sen frokost. Jeg hadde fått barnefri, og kunne derfor bruke tiden til akkurat det jeg ville. Litt tid brukte vi på hobbyrommet. Mest til å holde på med papirhobby, men også til å sy velourbukser til jentene våre. Min jente er riktignok ikke født ennå, men da jeg fant to brune, ferdigklippede bein i størrelse 3 år innså jeg raskt at de var for små til både Kristoffer og Jonathan.

Så da valgte jeg å kombinere med rosa for å ha det i bakhånd til veslejenta som kommer i mai. Bakhånd og bakhånd bru Blom... Størrelse 3 år er jo ikke akkurat det første hun trenger... Vel, buksa ble slik. Veldig vanskelig å få frem fargene på bildet.


Siden dette sprellet var noe jeg fant på at vi kunne gjøre på lørdag ettermiddag var det bare å lete blant restestoffene mine for å finne stoff som venninna mi kunne bruke. Jeg hadde ikke nok av en farge, men sammen fant vi ut at hun kunne sy et bein i hver farge. Rødt og rosa er en knalltøff kombinasjon, og ved å ta igjen det rosa på det røde beinet og det røde på det rosa beinet så ble det ei knallkul bukse.


Kristoffer sa at han også ville ha en slik bukse. Jeg håper virkelig han mener ei bukse med et bein i hver farge, og ikke nødvendigvis en som er rød og rosa....

fredag 11. februar 2011

Ny t-skjorte til Kristoffer

Tanngenseren som jeg sydde til Kristoffer i 2009 har gjort jobben sin og vel så det, så det var på høy tid å sy en ny. Siden jeg nylig kjøpte mer av tannstoffet til halv pris valgte jeg å sy av det igjen. Brukte et annet mønster enn sist, mest for å få litt mer trening i å sy etter nye mønster.


Tok noen bilder underveis i prosessen, og her er alle delene ferdig klippet.


Har sydd sammen front og bakstykke, og satt i ermene. Syr med overlock, og dermed ser det veldig bra ut på innsiden også.

 

Skuldrene skulle forsterkes med bånd uten stretch. Sikkert for at skuldersømmen ikke skal strekke seg. Jeg hadde i alle fall et godt og mykt bånd som jeg kunne bruke. Dette kommer fra syskrinet til mamma, og jeg aner ikke hva slags bånd det er. Har også sydd i ribben til halsen.


Opplegget er sydd med tvillingnål, og jeg har konkludert med at jeg klarer meg lenge med det. Her har jeg brukt tvillingnål med 4 mm avstand mellom nålene. Merket mitt har jeg sydd på med tett sikksakksøm.


Må også vise hvordan opplegget ser ut fra innsiden. Siden det bare er en undertråd blir baksiden en slags sikksakksøm. Og det er genialt når jeg syr i stretchstoff, for sømmen blir veldig tøyelig. Også ser det jo ganske bra ut også, i alle fall når jeg har flaks og treffer så bra på kanten som her. For tvillingsøm må syes fra retta på plagget, og da er det ikke alltid like lett å treffe akkurat oppleggskanten.


Og selv om dette er hakket vanskeligere enn å sy velourbukse, så er det ikke akkurat atomforskning dette heller. Hehe. Egentlig veldig enkelt, bare man tar et steg i gangen. Så da håper jeg bare andre blir inspirert til å sy egne klær, for det er utrolig morro å lage.

Ønsker alle en fin helg!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...