lørdag 5. mars 2011

Quiltet mappe for strikkepinner

Denne strikkepinnemappa sydde jeg av stoffrestene som var igjen etter strikketøymappa som jeg sydde tidligere i uka. Målet var å få plass til de strikkepinner som jeg har bruk for mens jeg strikker på et prosjekt, sånn at pinnene ikke trenger å ligge løst sammen med strikketøyet. Det er også plass til målebånd og litt småsaker sammen med pinnene.


Knappen på klaffen har jeg festet med den nye Prym-tanga mi. Den var genial å bruke, og var verdt de 160 kr jeg måtte betale for den på den lokale sybutikken. Målene på den lukkede strikkepinnemappa er bxl=9x26 cm. Lengden tilpasset jeg slik at det var god plass til pinnene, samtidig som det skulle være plass til den i den nye strikketøymappa mi.


Her ligger strikkepinnemappa sammen med strikketøyet i strikketøymappa.


Ønsker alle en god helg!

torsdag 3. mars 2011

Quiltet strikketøymappe

På mandag var jeg sammen med noen andre jenter fra sykroken på tur til Syskrinet på Heimdal. Syskrinet er en stoffbutikk for quiltere, og de hadde et utrolig utvalg av flotte stoffer og masse quilteprodukter for inspirasjon. Ikke så mye som egner seg for klessøm, men masse småmønstret stoff som egner seg for applikasjon. Problemet var bare at de hadde så mye, og jeg klarte ikke bestemme meg. Til slutt kjøpte jeg materiale til å sy en strikketøymappe, så i går kveld og i dag har jeg sydd denne mappa som jeg skal bruke til å ta med meg strikketøy i. Målene på den ferdige mappa er bxhxl=13,5x13x27,5 cm.


Jeg har med vilje laget hanken litt lenger enn hanken på de de strikketøymappene jeg har sett på nett. For det kan da ikke være noe godt å bære en slik mappe om det ikke er god plass til hånda? Jeg har sydd håndtaket på den siden hvor glidelåsen lukkes, for da kan jeg henge mappa på en stol eller krok mens jeg strikker, og la det bare være en liten åpning til garnet. Jeg vurderte også å slå på maljer som garnet kunne gå gjennom, men da er det jo ikke mulig å ta ut hele nøstet. Så jeg droppet det.

Jeg har aldri sydd en slik mappe før, men brukte framgangsmåten som beskrevet på denne siden. Målene på det quiltede stoffet før jeg sydde i glidelåsen var bxh=44x53 cm. Glidelåsen var 45 cm lang, men om den er lenger kan den klippes til etter at den er sydd fast.


Nå har jeg bare et veldig lite stykke stoff igjen, men tenker å sy en liten pose til strikkepinner av den. Så kan jeg ta med flere pinner sammen med strikketøyet uten at alt fletter seg sammen. Men først må jeg finne litt forstoff, for det er så og si tomt for det grønne stoffet.

onsdag 2. mars 2011

Siklesmekke etter eget mønster

Denne siklesmekken er mitt første forsøk på å sy siklesmekke til jenta i magen. Siden jeg har tegnet mønsteret selv var jeg veldig usikker på hvordan smekken ble. Jeg sydde derfor av stoff som jeg hadde liggende, og fargene passer vel egentlig best til guttebabyer. Men nå vet jeg i alle fall at fasongen ble slik jeg hadde sett for meg, så da kan jeg jo sy i jentefarger senere.


Her stiller den gamle babydukka mi som modell. Klærne hun har på seg er Jonathan sitt gamle sett, og det er åpenbart at denne dukka er fyldigere enn det guttene var som babyer.


Takk for at du titter innom!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...