tirsdag 20. september 2011

Spencerkjole, ballongbukse og smekke i rødt

Jeg har endelig fått sydd spencerkjole til Nina, etter mønster fra Minikrea. Stoffet er babycord fra Stoff & Stil, og den dype rødfargen er helt nydelig. Jeg falt pladask for dette stoffet da jeg var på Stoff & Stil forrige gang, og kjøpte med meg nok til å sy både kjole og ballongbukse. Ser ut som Nina ble fornøyd med kjolen også. Er hun ikke nydelig? Nina er stort sett alltid blid, og verdens enkleste lille baby. Sjarmtrollet mitt!


Kjolen er sydd i str. 68/74. Den er litt stor ennå, men det er bedre at hun vokser inn i den enn ut av den. På bildet over ser det ut som den er litt lengre bak enn fram, men det er ikke tilfellet. Bare jeg som ikke har kledd ordentlig på henne. For bildene ble tatt før frokost, og jeg hadde ei snuppe som begynte å bli sulten (klokka nærmet seg tross alt 10.30...).

Som for har jeg brukt et restestoff jeg hadde liggende, og det er det samme stoffet som jeg sydde sommerhatt av tidligere. Jeg vurderte lenge om jeg skulle sy på en lomme eller noe annen pynt på kjolen, men endte opp med at mønsteret er nok i seg selv. På skuldrene har jeg valgt trykknapper i stedet for vanlige knapper med knappehull. Synes det både er enklere og vel så pent. Og mye mer praktisk. Har også sydd på merket mitt foran, for det er jo litt morro å vise at jeg har sydd kjolen selv.


Sydde som sagt også ballongbukse i det samme stoffet. Jeg har fått helt dilla på disse buksene. Synes de er perfekte for denne årstiden. Denne er også sydd i str. 68/74, som de andre ballongbuksene jeg har sydd, men jeg har ikke lagt til sømrom siden buksen da har blitt litt vid. Den er derfor litt lang, men det som er så genialt med disse buksene er at det er sydd i strikk på innerbenet, slik at når hun har buksen på så bretter jeg bare buksebena litt opp på innsiden, og takket være strikken så holder de seg slik uten å falle ned. Også vises det heller ikke fra utsiden at den er brettet opp. Smart, ikke sant? Det beste buksemønsteret jeg har sydd etter i alle fall.


Og her er hun selv, med oppbrettet ballongbukse og matchende siklesmekke.Her ligger hun på gulvet på hobbyrommet, for det har fått en liten makeover. Gulvteppet er borte, og jeg har fått større pult og en hylle til stoffene mine. Og nå storkoser jeg meg her inne.


Jeg syr ballongbuksene med overlockmaskin, og må derfor sy buksene sammen i en litt annen rekkefølge enn det som står i mønsteret. For med overlockmaskin kan jeg ikke sy midt inne i et plagg, men må alltid starte fra en kant siden maskinen har en kniv som skjærer i stoffet før den kaster over og syr sammen stoffene i ett jafs. Så jeg syr derfor skrittet foran og bak på den ene siden først, bena etterpå og skrittet foran og bak på den andre siden til slutt. Strikken som skaper ballongeffekten har jeg sydd i på forhånd, før jeg syr sammen de to stoffbitene. Da ser buksa ut som på bildet under, og det er bare å vrenge utsiden over innsiden, og sy i ribben i livet.


Nedenfor er nok et bilde av Nina med siklesmekken på. Disse smekkene er kjempeenkle å sy. Det er en fordel å sy med overlockmaskin, for å få den rene kanten rundt smekken, men har du ikke det så går det fint å sy med sikksakk eller overlocksøm på vanlig symaskin også.


Det var det jeg hadde for denne gang. Nå skal jeg ta en god kopp te, også skal jeg etter hvert ta fatt på bestillingene mine :). Ønsker alle en fortsatt fin uke!

mandag 19. september 2011

Ballongbukser og siklesmekker til Nina Victoria

Jeg har endelig hatt tid til å sette meg ned ved symaskinen igjen, og har sydd ballongbukser og matchende smekker til Nina. Stoffene kommer fra Stoff & Stil, og selve buksa er sydd av tynn og myk smalstipet fløyel. Buksene er doble, og er derfor kjempegode å ha på når det går mot høst. I livet har jeg sydd på ribb, også den fra Stoff & Stil.


Mønsteret på buksa kommer fra Minikrea. Smekken har jeg laget mønster på selv, og den er dobbel med fleece bakside for å holde vesla tørr.

Jeg har sydd lik bukse i lilla stoff, med auberginefarget ribb. Dette bildet ble tatt før jeg hadde sydd smekken. I hånden holder hun sjiraffen Sophie :).


Ønsker alle en riktig god helg! Selv skal jeg være alene med tre unger, og i helga har jeg lovt guttene at vi skal bake sammen. Gleder meg!

fredag 16. september 2011

Dåpskjole, lue og siklesmekke

På søndag hadde vi dåp for Nina Victoria. Dåpslua sydde jeg ny til prinsessa vår. Heldigvis fikk jeg låne en dåpslue som mal, og etter en prøvelue som ble litt liten fikk jeg det til på andre forsøk. Heldigvis hadde jeg akkurat nok blonder igjen til å få lua sånn som jeg ville ha den.


Lua er sydd i tynt bomullsstoff, og den er dobbel. Blondene er også i bomull, og den tynne blonden i fronten består av en smalere blonde som er lagt dobbel og sydd sammen i midten. Deretter rynket jeg den før jeg sydde den fast til lua. Sett fra siden.


Dåpslua sett bakfra. Både stoffet og blondene er rester etter dåpskjolen som mamma og jeg sydde til eldstemann for seks år siden.


I løpegangen foran på lua har jeg tredd i en hattestrikk som er festet med knapper på innsiden. Dermed kan lua tilpasses noe til babyen som skal bruke den. Jeg ble veldig fornøyd med passformen, og siden den ble ferdig kun en drøy uke før dåpen så passet den perfekt. 


Dåpskjolen sydde mamma og jeg sammen til eldstemann for seks år siden. Malen til kjolen er en gammel dåpskjole fra 1896, og originalen henger på Uthaugsgården i Ørland kommune. Vi fikk låne en kopi av kjolen av oldebarnet til hun som kjolen i sin tid ble kjøpt til. Kjolen er sydd med biser og bomullsblonder, og nederste del av kjolen er sydd på som en kappe. Klikk på bildene for å se detaljene bedre. Her fra eldstemann sin dåp i 2005.


Guttelua er en slags matroslue, og jeg ble utrolig fornøyd med den da jeg var ferdig med å sy den. Her er nærbilde av eldstemann og dåpslua. På toppen av lua er det en liten hvit dusk.


Og her er minstemann da han ble døpt. Siden han ble døpt på senhøsten så var det ikke vær eller temperatur til å ta bildene ute. Og derfor ble bildene mye dårligere. Men han er jo så søt der han sitter og smiler, så jeg måtte ta med et bilde av han også.


Siden små babyer ofte gulper (mine har ikke vært noe unntak), fant jeg ut i siste liten at jeg skulle sy en siklesmekke som hun kunne bruke til dåpskjolen. Så på fredag kjørte vi opp til Stoff & Stil og kjøpte hvit fleece og et fint stretchstoff. Jeg bruker alltid å vaske stoffene på forhånd, men det var det altså ikke tid til denne gang. Og det gjør jo heller ikke så mye på et sånt plagg. Jeg sydde på samme måte som jeg gjorde på prøvesmekken som jeg sydde tidligere i år. Veldig kjapt og enkelt.


Bak har jeg festet trykknapper med Prym-tanga mi. Jeg har satt på to knapper, så er det mulig å tilpasse smekken noe. Det blå som kan skimtes langs kanten er fra krittet jeg brukte til å tegne på stoffet, og det forsvant i første vask.Med vel overstått dåp er det på tide å senke skuldrene litt, og å ta fatt på alle huslige syssler som har blitt forsømt under dåpsforberedelsene. Ønsker alle en riktig fin helg!

torsdag 1. september 2011

Kosedress til meg ♥

Denne kosedressen sydde jeg for å ha noe å ta på meg etter fødselen. For å få på seg sine vanlige klær er jo klin umulig. Og mammabuksene frister heller ikke så mye... Her er jeg på sykehuset noen dager etter fødselen (ja da, jeg vet det ser ut som det er dager før fødselen...).


Nok en gang tabbet jeg meg ut da jeg klipte delene. For mønstrene til Stoff & Stil er ikke laget for lange damer. Så selv om jeg la til mye da jeg klipte så ble det litt kort. Derfor fant jeg ut at jeg skulle forlenge armene litt og pynte med det mønstrede stoffet. På baksiden av jakken har jeg applikert et kjempestort 3-tall i det samme mønstrede stoffet. Det skal da selvfølgelig symbolisere mine tre barn. Også kommer jeg på at jeg hadde tenkt å applikere et lite 3-tall på brystet uka etter påske. Vel, vel... Her har jeg tatt på hetta. Den er foret med det samme stoffet.


Her er jeg og vesla sammen. Tenk at dette er fire måneder siden... Tiden går så alt for fort.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...