torsdag 28. juni 2012

Dåpsgave til vesle Julia

Vi var så heldige at vi ble spurt om å være faddere for skjønne Julia. Det ville vi selvfølgelig, og som dåpsgave fikk hun et lite gullhjerte, og disse klærne som jeg sydde. Jeg lagde også et hjemmelaget kort til henne. Det kan du se bilder av i kortbloggen min.

Først ute et sett med hvit body, og ballongbukse og smekke i småblomstret cordfløyelsstoff i lime. Begge stoffene er fra Stoff & Stil.


Det hvite stoffet har hullmønster, og stoffet er godt og mykt. Passer perfekt til sommeren. Og denne gang husket jeg å sy merket mitt inn i sømmen...

Bodyen er kantet med hvit interlock fra Hilco. Og siden kantebåndsapparatet mitt og jeg har blitt gode venner har stinglengden økt, og baksiden har også blitt fin. Og da er det så gøy å sy! Knappene er festet med den nye KAM-pressa mi. Hvorfor jeg kjøpte det kan du lese om lenger ned...


Litt bedre bilde av buksa. Mønsteret er fra Minikrea, og buksa er dobbel. Ribben i livet er også fra Stoff & Stil, i en fin bringebærrød farge. Synes det frisket opp litt.


Matchende siklesmekke. Foret med limefarget fleece fra Stoff & Stil. Synes dette stoffet er så sommerlig og fint, og digger at ikke alt trenger å være rosa til små jenter.


Neste sett er en hvit body med rosa kanting og hjerte, samt velourbukse og smekke i rosa og rødt stoff fra Stoff & Stil. Det er veldig vanskelig å få riktig farge på bildene, men dette var det beste jeg fikk til.


Disse buksene er kjempeenkle å sy, særlig hvis man har overlockmaskin. Mønsteret er eget, med utgangspunkt i flere mønster fra Ottobre.


Smekken er foret med hvit microfleece.


Bodyen har fått et lite hjerte applikert på brystet. Jeg har klipt ut hjertet fra en rest av buksestoffet, og sydd det fast med tett sikksakksøm. Jeg prøvesydde først på et prøvestykke, og det er jeg glad for... For uten stabilisering bak så ble det bare buklete. Brukte rivevlies som stabilisering.


Nærbilde av hjertet. Stoffene er vasket på forhånd, men jeg er alltid spent på hvordan det går med sånne plagg etter at de er blitt vasket. For det er kjedelig om det lille hjertet misfarger resten av bodyen. Noe jeg har lært etter at jeg selv begynte å sy er å kjøpe sånne kluter som fanger opp overflødig farge i vasken. Nå bruker jeg det alltid hvis jeg er redd for at noe skal smitte over. De fås kjøpt på noen dagligvareforretninger, og hos noen stoffbutikker. Kanskje de har de hos fargehandlere som selger klesfarge også.


Den rosa kantingen er egentlig ganske knallfarget, men det kommer ikke så godt fram her. Knappene er KAM-knapper i str. 16, med normal spiss for den som måtte lure. Det går akkurat når jeg kanter med interlock fra Hilco.


Hvorfor har jeg så kjøpt meg en KAM knappepresse? Jo, jeg hadde jo så lyst til å ha knapper med litt annen farge enn bare hvit og sølv (som er de eneste fargene som er original til Prym-tanga), så jeg kjøpte noen få knapper fra Sydilla som visstnok skulle gå an å brukesammen med Prym-tanga mi. De gjorde de IKKE! Jeg prøvde å sette fast en på skulderen, og det endte med at knappen datt av, og at det ble hull i stoffet. Ikke morro når bodyen er ferdig, og det eneste som mangler er knappene. Gode råd var dyre, så jeg tok kontakt med Lykkedragen, som selger både KAM-knapper og knappepresse. For med disse plastknappene skal man lage hull først, så det var håp om å redde bodyen. Og siden Lykkedragen holder til i samme by som meg tok jeg med meg bodyen opp til henne, og fikk utmerket hjelp til å velge både knapper og presse. Og jeg har ikke lyst til å ødelegge flere plagg, så da kjøpte jeg like godt den største (og beste) pressa med en gang. Så det så!

fredag 22. juni 2012

Body og smekke i friske feer

Det er en stund siden jeg sydde denne bodyen til Nina, og hun har brukt den ganske mye allerede. Bodyen er sydd i str. 86, og mønsteret er fra Heilt Spesiell. Stoffet er fra Sydilla, og er tykk interlock i en herlig, skarp limefarge. Kantingen er knallrosa interlock fra Hilco, også den kjøpt hos Sydilla.


Jeg sydde også en matchende smekke til henne. Den er foret med limegrønn fleece. Den er litt tykk, så den blir god å ha til høsten. For selv om det egentlig er en siklesmekke ser jeg for meg at den kan være med å holde henne god og varm når det blir kaldt ute.


Nærbilde av smekken. Den er sydd etter eget mønster.


Og til slutt et lite actionbilde av snuppa. Dette bildet ble tatt i april.


Ønsker alle en god helg!

torsdag 14. juni 2012

Ny spencerkjole til Nina Victoria

Nina trengte en ny kjole til vi skulle i dåp til skjønne Julia, og jeg sydde denne spencerkjolen til henne. Mønsteret er det samme som sist, og jeg har sydd den i str. 80/86. Stoffet er nydelig cordfløyel fra Sydilla.


Og jeg måtte jo bare kjøpe disse søte skoene til henne. De kan jo brukes sammen med mange farger. Gullkjedet med hjerteanheng er en dåpsgave.


Og her er prinsessa selv kledt i den samme kjolen på 17. mai. Smekken er offwhite i et tynt, småkrøllete stoff fra Stoff & Stil, foret med microfleece. Hadde lyst på en smekke som ikke hadde mønster siden det er så fint mønster på kjolen.

Jeg liker dette mønsteret veldig godt. Faktisk så godt at jeg har bestilt det to ganger, og har et ekstra mønster liggende....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...