onsdag 29. august 2012

O' herlige galskap - Shoppedilla hos Sydilla

For å utnytte siste uke av permisjonen min fullt og helt gikk turen i går til Østersund, ene og alene for å handle stoffer hos Sydilla. Og gjett om jeg fant mye fint!


Jerseystoffer i herlig kvalitet. Kløverstoffer i rød, grønn og brun, soppstoffer i blå, turkis og brun, samt høstens bilstoffer i blå, lime og rød.


Jeg digger rødt til ungene mine, og disse var blandt de første stoffene jeg plukket ut. Alle er i jersey.


Hun som eier og driver Sydilla er opprinnelig fra Hitra, og vi fikk masse god hjelp i butikken. Jeg kunne handlet mye mer, men kunsten er vel å begrense seg (som jeg feilet totalt på...). Nedenfor herlige campanstoffer (jersey) og tre ribbstoffer på toppen.


Stoffet i lime med hvite stjerner er jersey. De to andre er interlock.


Nydelig velour fra Hilco. Brun, kongeblå og lime.


Diverse stoffer i blå/turkis. Fra toppen: Interlock fra Hilco, stripete interlock, småmønstret turkis interlock, hvit og blåstripet jersey, stripete jersey i blå/turkis/hvit, og blå interlock nederst.


Litt rosa/lilla må med når det endelig kom en jente i familien. Øverst lilla interlock, småmønstret sweat (isoli) fra Hilco, stripete jersey, to småmønstrete babycordstoffer (det nederste har ennå ikke kommet i butikken), rosa interlock fra Hilco og svevende feer i rosa jersey.


To babycordstoffer til venstre. Sweat/isoli til høyre.


Nydelige farger på kløverstoffene.


Fargene er helt off på disse soppstoffene. De er egentlig i en fin blåfarge, turkis og mørkebrun. Gleder meg til å sy av dem!


Her er også fargene feil... Mørkeblå, lime og rød skal de være...


Mamma var med som bærer, og det var jammen godt, for det ble noen poser... 7 faktisk. Og en papaply... Og som om ikke det var nok gikk vi forbi en annen stoffbutikk på tur til bilen, så da ble det med noen få stoffer derfra også. Fargene lyger litt på dette bildet. Det øverste stjernestogget er blått, og helikopterne er turkise på brun bunn.


Har lyst til å sette saksa i stoffene med en gang, men gjesp - først må de vaskes.... Så da skal jeg få sydd opp litt av alle de andre stoffene jeg har liggende også. Må bare beise kjøkkenbenken først (panikkinnsats før jobbstart neste uke)...

tirsdag 14. august 2012

Shorts til snuppa

Da jeg var på shortsjakt tidligere i sommer holdt jeg på å bli sprø. For shortsene jeg fant var enten veldig blasse og kjedelige, eller de så ut som små minatyrer av voksenshortser. Og jeg har ikke noe behov for å kle opp frøkna mi som en litt småfrekk dame i en alder av 1 år. Den tiden kommer sikkert tidsnok... Så jeg kom på at jeg hadde kjøpt mønster av Mavia/Maja på Sykroken, og sydde heller en shorts i retro stil til Nina Victoria.


Alle stoffene er fra Sydilla. Feene i limegrønt er tykk interlock, og kantbåndet er tynn interlock fra Hilco (nydelig kvalitet). Ribben er forresten ikke fra Sydilla, når jeg tenker meg om. Den er fra Stoff & Stil. Men passer perfekt i fargen. Og hun er jo bra søt her hun står i shortsen sin...
 

Og i dag kom endelig sommeren for fullt. Så endelig ble det litt shortsvær igjen.

torsdag 9. august 2012

Sett til nyfødt jente i spreke farger

Hvem sier at babyer ikke kan ha skarpe, friske farger? Sydde dette settet til jenta til et vennepar av oss. Det er sydd i str. 62, og jeg synes det var så smått da jeg holdt på. Dagen etter var jeg på barselbesøk, og settet var til å drukne i.... Jammen hvor fort man glemmer hvor små de nyfødte er...


Stoffet til bodyen er kjøpt hos Sydilla for lenge siden, men det er første gangen jeg syr av det. Søte små sjiraffer som måtte få litt knall kantebånd. Mønsteret på bodyen er fra Heilt Spesiell.


Stinglengden har økt, og kantebåndsapparatet er stort sett gøy å bruke. Litt vanskelig i svingene, men det kommer seg.


For å ta igjen fargene fra buksa så valgte jeg røde knapper, i stedet for orange eller limegrønne. Synes det ble kult.


Buksa er sydd etter knytebuksemønsteret til Jubel. Har sydd en pyntesøm foran på hvert ben. Stoffet er velour fra Stoff & Stil, og jeg kjøpte det i utgangspunktet for å sy til Nina Victoria. Men så kom hun litt før tiden, og dermed rakk jeg det ikke før fødselen. Og nå er hun blitt så stor at jeg ikke har nok stoff til å sy til henne...


Ordentlig morro å sy dette settet, og håper på litt mer sytid fremover også.

Sett til nyfødt gutt

Dette settet sydde jeg til en liten gutt som ble født i juni. Både bodyen og buksa er sydd i str. 56/62.


Bodyen er sydd i jersey fra Stoff & Stil, og er kantet med Hilco interlock fra Sydilla. Fargene er mer riktige på dette bildet.


Jeg hadde ikke tråd som matchet fargen på interlocken helt, men fant ut at det ikke gjorde så mye. I stedet satte jeg i knapper som passet til tråden. Knappene har jeg festet med KAM-pressa mi fra Lykkedragen. I siden har jeg sydd i merket mitt.


Buksa er sydd i velour fra Stoff & Stil. Ribben er fra Sydilla. Jeg har sydd den ekstra lang sånn at den kan brettes dobbel. For å ta igjen fargene fra bodyen har jeg applikert på en flodhest. Valgte å beholde litt av det hvite stoffet rundt flodhesten sånn at den skulle komme godt frem.


Og det som er så gøy med å sy med overlock er at sømmene blir så fine på innsiden også. Alle sømmene er forsterket med trippel elastisk søm der det er mest slitasje på klærne.


Sammen med klærne lagde jeg et enkelt babykort. Det har jeg lagt bilde av i kortbloggen min.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...