mandag 22. oktober 2012

Spencerkjole og nye merkelapper og minikort ♥

Yee-haa! Jeg har endelig fått mine nye merkelapper, og jeg ble bare så fornøyd med dem! Jeg har brukt litt tid på å bestemme meg for både farge og logo, og om jeg skulle bytte merkenavn. Men så bestemte jeg meg til slutt for at [by Cino] egentlig er så innarbeidet i alt jeg har laget på hobbyfronten de siste årene at det ble rart å bytte. Så da var det bare å finne et design som jeg synes kunne passe til både barn og voksen, gutter og jenter. Jeg lagde en full logo, og en kort utgave til merkelappene. Slik så den fulle logoen ut i Photoshop:


Du ser at den grå rundingen er prikken til i'en i Cino, ikke sant :). Jeg brukte dette designet på minikortene som jeg bestilte fra moo.com. Kortene skal jeg feste i klærne jeg syr, og skrive på størrelse og pris for hånd. For at det skal vises godt skriver jeg med hvit penn.


Baksiden og forsiden på minikortene. Jeg tar hull øverst på kortet, og fester det med sølvfarget tråd eller bånd. Fargene på dette bildet er veldig blasse, og kortene er nesten svarte i virkeligheten. Den grå fargen ble litt mørkere enn jeg hadde tenkt, så jeg justerer muligens den til neste gang. Men jeg bestilte 100 stykker, så jeg trenger ikke nye med det første...


Den korte utgaven er bare C'en og prikken til i'en. Merkelappene har jeg bestilt fra worldwidelabel.net. Hver lapp er 1,8 x 1,8 cm når den er ferdig festet, med hvit C på sort bunn, og med sølvfarget prikk. Jeg lurte lenge på hvilken farge jeg skulle velge på prikken, for jeg hadde veldig lyst på en farge som går til alle klærne jeg syr. Så da jeg kom på at jeg kunne ta sølv var jeg kjempefornøyd. Jeg har hatt sorte og beige merkelapper tidligere, og det er ikke tvil om at de sorte er de jeg har likt best. Så da ble det sort hovefarge her også. Slik så det ut i Photoshop:


For å prøve ut de nye merkelappene sydde jeg denne spencerkjolen som vi ga bort i dåpsgave i går. Kjolen er sydd i str. 68/74, og stoffet er restestoff fra Stoff & Stil. Sammen med kjolen hadde jeg kjøpt et rosa hjertesmykke som passet godt sammen med den.


Den nye merkelappen min! Se så fin den ble. Jeg er knallfornøyd i alle fall.


Minikortene er akkurat passe store å bruke til klær.


Denne kjolen ga vi bort i gave, så da skrev jeg ikke noe pris på. Men jeg skrev på størrelsen før jeg ga den bort.Så nå tenkte jeg kanskje å sy inn små hemper i klærne som jeg kan feste lappene på. Men den må jo være sølvfarget, og det må jeg kjøpe først.


Som vanlig har jeg laget kort til dåpsbarnet også. Det kan du se bilde av på kortbloggen min.

Sukkersøt body og knytebukse

Dette settet sydde jeg som barselgave til ei lita nyfødt prinsesse.


Stoffene er fra Stoff & Stil, og er rester som jeg har hatt liggende etter å ha sydd til min skjønne prinsesse. Muffinsen er et strykemerke fra Stoff & Stil, og jeg har i tillegg festet det ved å sy rundt kanten på motivet.


Settet er sydd i str. 68/74, og bodyen er etter mønster fra Heilt Spesiell. For å ta igjen litt av fargene på buksa kantet jeg med det samme stoffet som på buksa. 


I halsen har jeg satt på en søt hjerteknapp, for skal det først være sukkersøtt kan det være det til gangs. Har sydd inn størrelseslapper, men vet ikke om jeg egentlig synes det er nødvendig. Jeg skriver jo størrelsen på lappen som følger med plaggene.


Kantebåndet er sydd på med Janome CoverPro 1000CPX og kantebåndsapparatet mitt. Det stripete stoffet er jersey, og til forskjell fra interlock så ruller det seg veldig sammen. For å løse det rullet jeg hele båndet opp på en blyant før jeg begynte å sy, så slapp jeg ut mer stoff etter hvert som jeg trengte det. Synes det gikk veldig greit, selv om det ble en ting til å passe på underveis.


Buksa er knytebuksemønsteret til Jubel. Leggene er sydd ved å brette buksebena og sy en rettsøm langs kanten. Ribben i bena er fra Sydilla.


Sammen med klærne lagde jeg et lite kort. Det kan du se bilde av i kortbloggen min.

fredag 12. oktober 2012

Ballongbukse og genser til snuppa

Denne ballongbuksa klipte jeg i påska, men tiden har på en eller annen måte ikke strukket til for å få den sydd. Så det gjorde jeg i helga, da jeg fikk innvilget syhelg av mannen min. Stoffet er babycord fra Stoff & Stil, og jeg har sydd mange ballongbukser av denne typen stoff. Synes de faller så fint når de blir ferdige. Ribben er også fra Stoff & Stil, og jeg synes generelt den er fin å bruke da den ikke blir slakk under vask og bruk.

 
Mønsteret er som vanlig Minikrea, og denne er sydd i str. 80/86, og passer perfekt til Nina Victoria som nå er 1,5 år. Det som lager poseeffekten er at det skal sys fast strikk i innerbenet. Jeg har en egen fot til min vanlige symaskin som strammer strikken for meg mens jeg syr, og jeg synes den gir akkurat passe rynking på stoffet.


Til buksen sydde jeg genser av et nydelig stoff som jeg kjøpte hos Sydilla tidligere i sommer. Ble kjempefornøyd med passformen til denne genseren, som er Ottobre Creative Workshop mønster i størrelse 92, slim fit varianten. Det er litt insving på genseren, og halsen er kantet med kantebåndsapparatet mitt og Hilco interlock. Jeg klipte halvt sømmonn i halsen, sånn at den ikke skulle bli så trang. Og det ble helt perfekt til min lille jente som har nokså stort hode.


Jeg ble veldig fornøyd med kantingen, for den ble akkurat sånn jeg ville den skulle bli. 


Opplegget er også gjort med CoverPro'en, og jeg valgte å ikke brette inn stoffet før jeg sydde oppleggskanten. Kantet med trippel søm før jeg sydde sammen siste siden i genseren. Siden jeg ikke brettet den inn før jeg la den opp blir den litt mer lurvete på innsiden, men jeg har sett at det er sånn de kjøpte genserne ser ut, så da er det vel godt nok for meg også. Og stoffet rakner jo uansett ikke, så da så...


Og så måtte jeg jo prøve å få tatt bilde av snuppa i de nye klærne sine. Synes nemlig de satt så fint på henne, og jeg kommer til å sy flere slike gensere også. Og kosepuddelen passer tilfeldigvis helt perfekt i fargen.


Jeg prøvde å få henne til å gå til verandadøren for å få litt renere bakgrunn, og for at fargene skulle bli mest mulig riktige. Men da fant hun ut at det var jo så gøy å gjemme seg bak gardinene, så det beste jeg fikk til var dette bildet. Men hun er jo bra søt da...


Ønsker alle en god helg!

torsdag 11. oktober 2012

Bursdagsgave til gutt

Denne genseren sydde jeg til en gutt som hadde bursdag i september. Gjett hvor gammel han ble...


Stoffet er jersey fra Stoff & Stil, og kjøpt på salg for leeenge siden. Jeg har nemlig mange planer om å sy, men det tar litt tid å få gjennomført alle planene... Valgte dette tannstoffet fordi jeg har sydd posebukse til han tidligere hvor jeg applikerte med tannstoffet. 3-tallet er ribb som jeg har sydd fast med to runder ujevn søm, og rufset litt i kantene. Håper den rufser seg ennå mer etter vask. Knappene er sydd fast med maskina, og er med for å gi litt mer liv til applikasjonen.


Mønsteret er Ottobre Creative Workshop, men jeg synes halskanten ble litt bred. Så neste gang klipper jeg den enten smalere, eller kanter med kantebåndsapparatet. Størrelseslappen har jeg kjøpt fra Lykkedragen, men jeg kommer nok ikke til å kjøpe flere når lageret mitt er tomt. Det er ikke noe galt med lappene, men jeg synes det holder å skrive størrelsen på merkelappen som jeg fester på.


Som en avveksling fra mitt vanlige opplegg har jeg lagt opp denne genseren med "vrangsiden" av sømmen ut. Bare for å få litt mer farge på genseren. På bildene her står den litt ut, men den ble bedre etter en runde under strykejernet. 


Har også sydd en jentevariant av genseren, som jeg viser i mitt neste innlegg. Takk for at du titter innom.

onsdag 10. oktober 2012

Spencerkjole til fotografering

En god venninne spurte om jeg ville sy kjole til eldste datteren deres som skulle til fotografen og ta bilder. Og det ville jeg selvfølgelig! Så vi dro sammen opp til Stoff & Stil og fant stoff og pynt til kjolen. Bildene skulle tas mot hvit bakgrunn, så da var det greit å sy en kjole med litt farge, men som ikke tok oppmerksomheten vekk fra jenta. Valget falgt på ceriserosa babycord, som er god og myk.


For at kjolen skulle bli morsommere fikk den et blomsterbånd som også ville vises på bildene. Sommerfuglen i sølv og svart pynter opp, og skjuler skjøten på båndet. Det svarte merket på siden er logoen min. Synes faktisk den var med å balansere fargene litt på denne kjolen


Mønsteret er Minikrea, og kjolen er sydd i str. 92/98. Jeg fikk tilbakemelding om at fotografen også likte kjolen, og det er jo ekstra gøy! Jeg har sett noen av prøvebildene, og de så kjempefine ut. Siden jeg ikke har spurt om å få legge ut bildene her velger jeg å ikke gjøre det, så da blir det ingen actionbilder i denne omgang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...