onsdag 14. mai 2014

Quiltet vognteppe

Siste innlegg i denne bloggoppdateringsrunden er vognteppet som jeg sydde da vi ventet på vår lille prinsesse. Jeg innser at jeg er mest glad i å sy klær, men mått prøve meg på litt quilting mens vi ventet på at hun skulle komme. 


Utgangspunktet for fargevalget var dette herlige stoffet med små glade prinsesser på. Også tenkte jeg at det må være lov å bruke litt skarpe farger til baby også, og ikke bare sukkersøte pasteller...


Prinsessestoffet ble forsiden i vognteppet, og jeg fant disse stoffene som jeg skulle sy vindmøller av.


Mellom vindmøllene og foret er det platevatt, og jeg har quiltet gjennom alle lagene før jeg kantet teppet med lilla stoff. Jeg hadde egentlig tenkt å sy i mønster over vindmøllene, men etter å ha kjøpt nye trykkføtter og prøvd meg litt frem innså jeg at maskina mi ikke var helt egnet for det. Og ingeniør som jeg er liker jeg jo rette linjer! Valgte å sy litt innpå hver vindmølle for at det skulle gi en fin effekt. Og jeg ble veldig fornøyd da jeg var ferdig. Nå har jo jenta blitt tre år, og for lengst vokst fra dette teppet, men jeg har tatt var på det som en liten skatt. Så får vi se om hun får det til dukkene sine, eller om det går i arv (etter hvert....).


Jeg synes det var litt vanskelig å sy disse vindmøllene, helt til jeg fant denne geniale tutorialen på YouTube:


Eneste man må være oppmerksom på er at vindmøllene blir litt mindre når man bruker denne metoden (det var i alle fall min erfaring), så sy en prøvelapp først.

tirsdag 13. mai 2014

Pannebånd

I mitt forsøk på å oppdatere bloggen hopper jeg litt fra det ene til det andre. Fra sommer i det forrige innlegget til høst i dette. 

Disse pannebåndene sydde jeg i fjor høst, og ungene elsker å bruke dem. For selv på varme vår- og høstdager kan det være litt kald vind i Trøndelag, så pannebåndene brukes flittig.

Lillesøster:


Storebror:


Lillebror:


Jeg har sydd mange pannebånd i ulike farger, men dette var bildene jeg kunne finne nå. Enda godt det går mot sommer, og at vi forhåpentlig ikke trenger å bruke disse så mye fremover.

mandag 12. mai 2014

Nye shortser til snuppa ♥

Vel, nye og nye... Disse ble jo også sydd i fjor sommer, så de er jo ikke helt nye. Men det var det da. Vi skulle reise til syden i juni, og jeg var ute og lette etter nye shortser til snuppa. Men jeg fant ingen jeg likte, så da sydde jeg heller egne. Mønsteret kjøpte jeg på Sykroken, og shortsene er egentlig veldig lett å sy. Men jeg hadde egentlig ikke tid, så det var derfor jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg fri. Men sånn ble det altså ikke. Og det er jeg i grunnen veldg fornøyd med, for disse ble mye bedre enn de kjipe jeg fant i butikkene.


 En rosa shorts måtte hun få, og dette stoffet fra Sydilla er jo bare så kult. Feminint men tøft samtidig. Merket mitt sydde jeg fast samtidig som kantbåndet.


Måtte sy en ny shorts av samme stoffer som jeg sydde av året før. For dette festoffet fra Sydilla er bare helt nydelig. Og interlock passer perfekt til å sy shortser av. Kanten og ribben er mer rosa enn det som kommer frem på bildet her. Shortsene sitter veldig fint på, og her kan du se bilde fra året før.


Det lilla festoffet er jersey, og det er tynnere enn interlocken. Men shortsen satt like fint på.


Utgangspunktet for fargene var t-skjortene og singletene som mamma hadde kjøpt til henne. Så da sydde jeg shortser i matchende farger. Og det er så godt å sy jenteklær i noe annet enn rosa også... Dette turkise stoffet er også interlock som jeg kjøpte hos Sydilla i Østersund.


Dette stoffet kjøpte jeg på impuls på Stoff & Stil. Ikke helt meg, men likevel OK å sy shorts av.
 

 Kjenner at jeg gleder meg til sommeren nå! Håper den blir bedre enn i fjor...

søndag 11. mai 2014

Buksedrakt i tynt bomullsstoff

Denne buksa har jeg også glemt å blogge... Den sydde jeg til jenta vår den sommeren hun var litt over året, og dette bildet ble tatt mens hun lærte seg å gå. Mønsteret er fra Minikrea, og vaffelsømmen i brystet er med på å holde buksa pent oppe.


Stoffet er et tynt bomullstoff fra Stoff & Stil, og passer perfekt til varme sommerdager. Nederst i bena er det strikk som holder buksa inntil kroppen, og dermed kan den fint sys litt lang slik at den varer en stund.


Denne buksa har hun for lengst vokst ut av, men jeg likte den så godt at jeg gjerne syr en ny hvis jeg bare får litt tid...

lørdag 10. mai 2014

Blått snurreskjørt i deilig interlock

Stoffet i dette snurreskjørtet er noe av det mykeste og deiligste jeg har kjent på lenge. Det er interlock og faller veldig fint.


Kanten er sydd med rullefald på overlockmaskina mi. Ribb i livet.


Ribben gjør at skjørtet sitter godt i livet.


Skjørtet sydde jeg i fjor sommer, og på dette bildet fra august i fjor er hun drøye to år. Hun elsker å hoppe på trampolinen, og den rosa puddelen er med (selv om den absolutt ikke ser like rosa ut lenger...)


Nå skal vi straks pynte oss og dra på besøk. Ønsker dere alle en fin lørdag!

fredag 9. mai 2014

T-skjorte og skjørt i grønn kløverjersey

Nå er det på tide at denne bloggen begynner å leve igjen, for det har veldig stille her over lang tid. Så jeg starter med å poste noen gamle bilder som jeg har glemt å blogge. Først ute er dette settet i grønn kløverjersey. Sydde dette da barnehagen til snuppa hadde grønn uke, og de oppfordret ungene i å stille i grønne klær den siste dagen. Og i skapet til jenta vår var det ikke et eneste grønt plagg, og jeg fikk lyst til å sy noe til henne.


Underveis bestemte jeg meg for å sprite opp plaggene med noen knall rosa detaljer. Så da ble det rosa kantbånd på t-skjorta, og rosa ribb på skjørtet. Jeg synes hun ble riktig så skjønn i dette.


Ermene på t-skjorta har en liten puff. Mønsteret er fra Ottobre.


Kanten nederst på ermet er sydd på slik at stoffet skal bukte seg litt. Det er også med på å gi litt feminint snitt på t-skjorta.


Skjørtet er meget enkelt. Skjørtdelen er lett skrånende utover, med en bølgekant som jeg har sydd på ved hjelp av rullefall på overlockmaskina mi.


Det var ikke så lett å få dette stoffet til å bølge seg, så jeg ville nok heller sydd på en rynkekappe på dette om jeg hadde hatt tid (det har man ikke når man syr klærne kvelden før de skal brukes....).

Ønsker alle en fin fredag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...