Mine symaskiner

Da jeg tok opp syinga igjen høsten 2008, registrerte jeg meg samtidig som medlem på forumet til Sykroken. Der fant jeg masse inspirasjon til å sy klær til ungene, og jeg så at mange av medlemmene der inne hadde fire maskiner. Fire! Hva i all verden skal de med så mange, tenkte jeg. Det var i 2008... Nå har jeg selv fire maskiner, og kunne ikke klart meg uten en eneste av de. Jo, kanskje broderimaskina, men den er jo så søt å bruke til å sette eget preg på klærne...

Min gamle traver er en Pfaff Varimatic 6091. Også kjent som Pfaff Stretch & Jeans. En solid maskin som syr jevnt gjennom mange lag med stoff. Den hverken fester eller klipper tråder, og jeg skulle gjerne hatt en som gjorde det for meg. Men enn så lenge får jeg klare meg med denne. Den innebygde overtransportøren gjør at begge lagene med stoff mates jevnt, og gir et veldig pent resultat.


Min andre maskin kjøpte jeg opprinnelig sammen med mamma, og det var en overlockmaskin som het Huskylock 901. Uheldigvis viste dette seg å være en mandagsutgave av maskina, og etter tre reparasjoner fikk jeg tilbud om å bytte den inn i en større og bedre modell mot et lite mellomlegg. Så da ble valget en Huskylock 910, som jeg stort sett har vært fornøyd med. En overlockmaskin har innebygd kniv, og den skjærer, kaster over og syr sammen stoffene i en operasjon. Den gir en elastisk søm som ser veldig profesjonell ut, og er et must når man syr klær i strechstoffer!


Neste maskin ut er en Janome CoverPro 1000CPX. En coverlockmaskin som jeg hovedsaklig bruker til å legge opp falder på klær, eller til å sy på kantebånd med kantebåndsapparatet som fås kjøpt til. Vi var ikke helt bestevenner til å begynne med, kantebåndsapparatet mitt og jeg, men nå har vi blitt perlevenner. Og det som er så morro med denne maskina er at nå kan jeg sy egne bodyer og trøyer til ungene. Coversømmene kan også brukes som dekorsøm, og gir et litt røffere preg på klærne.


Siste maskin ut er broderimaskina. Det er en Janome Memory Craft 350E, og det er den maskina jeg har prøvd minst. For den er litt skummel der den står og broderer helt på egen hånd.... Men det blir fint, og jeg håper jeg får brukt den litt mer fremover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...